راهنمای خرید انواع LCR متر

ال سی آر متر چیست؟

 

دستگاه LCR متر ابزاری ست که می تواند با دقت و سرعت بالایی میزان ظرفیت خازن، مقاومت و اندوکتانس سلف را مشخص کند. از lcr متر با عنوان سلف سنج , خازن سنج و اهم سنج نیز یاد میکنند. درنتیجه این ابزار چند کاره برای کسانی که سر و کارشان با قطعات الکترونیکی ست بسیار ضروری میباشد و باتوجه به ابعاد کوچک، سهولت استفاده و باتری قابل شارژ (در مدل های دستی خود) به ابزار محبوب آزمایشگاه های الکترونیکی تبدیل شده است.

                                                                                                                                                 

 

 

انواع LCR متر

دستگاه های LCR متر را از نظر عملکرد داخلی آن به دو نوع آنالوگ و دیجیتال، و از نظر ابعاد به دو نوع دستی و رومیزی تقسیم می کنند که با هم نگاهی به ویژگی ها و مزیت های هرکدام خواهیم داشت.

LCR متر آنالوگ: دستگاه های مولتی متر و LCR متر قدیمی به صورت آنالوگ بودند. به این معنا که صفحه ای مدرج به مقادیر محدودی از ظرفیت ها برای کاربر وجود داشت و یک عقربه متحرک با دقت نسبتا پایین مقدار اندازه گیری شده را نمایش می داد. البته این مدل قیمت پایین تر، مصرف کمتر و ساختمان داخلی ساده تری نیز داشت به طوریکه اولا نیازی به مبدل آنالوگ به دیجیتال نداشت و دوما فقط از مقادیر محدودی از مقاومت و خازن و سلف پشتیبانی می کرد. همچنین به سلف سنج و خازن سنج در آزمایشگاه ها معروف بودند.

 

LCR متر دیجیتال: در مدل های جدیدتر که دیجیتال هستند صفحه مدرج جای خود را به صفحات LCD داده تا کاربر اعداد نظیر هر اندازه گیری را روی آن با دقت چند رقم اعشار مشاهده کند. همچنین محدودیت ها برای ظرفیت خازن، مقاومت و اندوکتانس سلف برداشته شده و با استفاده از مبدل های آنالوگ به دیجیتال داخلی می توان هر المانی را به آن متصل کرد و مقدار اندازه گیری شده را همراه با یکای آن در صفحه LCD مشاهده کرد. این مدل از سرعت و دقت بسیار بالاتری برخوردار است که البته قیمت LCR متر را نیز افزایش خواهد داد.

 

LCR متر دستی: LCR متر های دستی از مزایایی چون سبک و قابل حمل بودن برخوردارند تا آن را به ابزاری تبدیل کنند که می تواند همیشه همراه مهندسان و با انتقال به محل کار یا محل های دیگر کمک دست آن ها باشد. همچنین این نوع دارای باتری قابل شارژ است به این معنا که دیگر لازم نیست همواره به برق متصل باشد. LCR متر های دستی نیز از منبع داخلی AC جهت تست و اندازه گیری امپدانس استفاده می کنند بنابراین در این نوع نیز دقت اندازه گیری تا 0.1% داریم. در اغلب مدل های جدید تر از فرکانس های تست متفاوت و نیز خروجی USB جهت اتصال به کامپیوتر پشتیبانی می شود.

 

LCR متر رومیزی: همانطور که از اسم آن ها پیداست این مدل در قیاس با مدل های دستی سنگین تر، ثابت و دارای پایه برای قرار گیری روی میز می باشد. در این مدل خبری از باتری قابل شارژ نیست و نیاز است دستگاه را برای روشن شدن و کار به برق شهر متصل کرد. اما این حجم بیشتر برای کاربر، اندازه گیری های دقیق تر و کاربرد های بیشتری به ارمغان می آورد. از جمله آن ها فرکانس های قابل تنظیم و دقت اندازه گیری تا 10 برابر بیشتر از مدل های دستی است. همچنین این دستگاه ها از قابلیت بایاس DC ولتاژ و جریان و همچنین کالیبراسیون قطعات پشتیبانی می کنند.

 

نحوه عملکرد LCR متر

می دانیم که مولتی متر ها دستگاه هایی هستند که از طریق بایاس DC و اعمال ولتاژ به دو نقطه اندازه گیری شده بصورت سری یا موازی، می توانند پارامتر های مختلفی را برای ما اندازه گیری کنند. به دلیل ولتاژ DC، مولتی متر نمی تواند امپدانس را محاسبه کند و بر اساس تکنیک محاسبه زمان شارژ و دشارژ خازن به ما ظرفیت خازن را نشان می دهد. بنابراین به دقت محاسبه ای دقیق تر از 1 % دسترسی نداریم. اما در دستگاه های LCR متر دیجیتال با استفاده از تکنیک ولتاژ AC و محاسبه امپدانس، به دقتی ده برابر بیشتر از مولتی متر های دیجیتال رسیده ایم. LCR متر جریان قطعه تحت آزمایش را در اثر اعمال ولتاژ AC اندازه می گیرد و از این طریق امپدانس و زاویه فاز بین ولتاژ و جریان را محاسبه می کند تا پس از آن بتواند اندوکتانس و ظرفیت خازن را به دست آورد. یک LCR متر معمولا 3 خروجی جهت اندازه گیری قطعات و یک خروجی برای کالیبراسیون دارد تا خطا را کاهش دهد و دقت خوبی به کاربر ارائه دهد.

نکات مهم دستگاه LCR متر

 

فرکانس تست: می دانیم یکی از پارامتر های مهم خازن سنج در اندازه گیری ظرفیت خازن ، فرکانس آن است. بنابراین یک دستگاه LCR متر باید بتواند از فرکانس های پر کاربرد و متنوع پشتیبانی کند. اغلب مدل های دستی می توانند فرکانس های 50، 100، 200، 1 کیلو و 10 کیلو هرتز را پشتیبانی کنند.

مبحث دقت و سرعت: همه می دانیم انتخاب دقت و سرعت مناسب ممکن نیست مگر با برقراری مصالحه ای بین این دو مفهوم. چون آنجا که دقت افزایش یافت سرعت کاهش می یابد. برای همین است که اغلب LCR متر های حرفه ای در چند سرعت مختلف کار اندازه گیری را انجام می دهند تا کاربر بتواند انتخاب کند آنجا که سرعت برایش مهم است یا دقت اندازه گیری.

 

پارامترهای قابل اندازه گیری: اما کاربرد LCR متر وقتی مشخص می شود که دقیق تر با پارامتر هایی که می تواند برای ما اندازه بگیرد آشنا شویم. هر LCR متر پارامتر های L (اندوکتانس سلف) ، C (ظرفیت خازن) و R (مقاومت الکتریکی) را به عنوان اهداف اساسی خود اندازه می گیرد. به علاوه از دیگر اندازه گیری های دستگاه می توان به پارامتر هایی همچون Q (ضریب توان) ، D (ضریب اتلاف)، سوسپتانس (بخش موهومی ادمیتانس)، کنداکتانس (هدایت الکتریکی) و ESR (بخش حقیقی امپدانس) اشاره کرد.

اندازه گیری خودکار: LCR متر هایی که از قابلیت Auto Measurements یا اندازه گیری خودکار بهره می برند بلافاصله پس از اتصال قطعه مجهول به دستگاه، می توانند نوع قطعه و پارامتری از آن را که باید اندازه بگیرند مشخص کرده و پس از اندازه گیری مقدار مربوط را نمایش دهند. برای مثال کافیست یک سلف به آن متصل کنید تا عبارت L در بالا ظاهر شود و عدد اندوکتانس به همراه یکای آن در صفحه نمایش LCR متر خودنمایی کند.

شرکت پارس الکترونیک که در زمینه فروش تجهیزات اندازه گیری الکتریکی و ارائه خدمات پس از فروش ویژه به مشتریان از سال 1374 فعالیت خود را شروع کرده است در بخش دستگاه های LCR متر ضمن اخذ نمایندگی شرکت APPA اقدام به فروش محصولات متنوع این شرکت مخصوصا در بخش LCR متر ها کرده است. با اطلاعاتی که در این گفتار کوتاه به خواننده داده شد امید است بتواند انتخاب صحیحی برای رفع نیاز های کاری و پژوهشی خود داشته باشد.

جهت انتخاب انواع lcr متر، لطفا اینجا کلیک نمایید.

 

 

View: 652|Comment: 0|Create: 20/08/2017





  
انواع منبع تغذیه وکاربردهای آن

انواع منبع تغذیه وکاربردهای آن

View: 12494|Comment: 0|Create: 24/09/1394
آشنایی با میگر و طرز کار آن

آشنایی با میگر و طرز کار آن

View: 7300|Comment: 2|Create: 28/07/1394
مولتی متر

مولتی متر

View: 4468|Comment: 0|Create: 18/11/1395
آشنایی با LCR متر

آشنایی با LCR متر

View: 3475|Comment: 0|Create: 10/09/1394
کاربرد انواع اسپکتروم آنالایزر

کاربرد انواع اسپکتروم آنالایزر

View: 2792|Comment: 0|Create: 07/02/1395
 آمپرمتر کلمپی وکاربردهای آن

آمپرمتر کلمپی وکاربردهای آن

View: 2651|Comment: 0|Create: 12/08/1394
اسیلوسکوپ دستی

اسیلوسکوپ دستی

View: 2604|Comment: 0|Create: 17/08/1394
حرارت سنج لیزری و تماسی

حرارت سنج لیزری و تماسی

View: 2396|Comment: 1|Create: 16/08/1394
طراحی وب سایت توسط