پاور آنالایزر و وات متر چیست ؟
آشنایی با پاور آنالایزر و وات متر
پاور آنالایزر دستگاهی جهت اندازه گیری و محاسبه مقدار انرژی، توان اکتیو و راکتیو، پاورفاکتور یا کسینوس فی و اندازه گیری ولتاژ و جریان است.
این نوع دستگاه دارای قابلیت های بسیار دیگری مانند اندازه گیری مصرف انرژی، اتلاف انرژی و راندمان سیستم های مختلف را دارا می باشد.
انواع پاور آنالایزر
اگرچه اساس کار تمامی مدل های دستگاه پاور انالایزر یکی می باشد، با این وجود انواع مختلفی از این ابزار کاربردی و مفید در بازار عرضه شده است چند نمونه از مدل های رایج دستگاه پاور انالایزر به شرح زیر می باشد.
1- پاورآنالایز گرافیکی
2- وات متر کلمپی
3- پاور آناالایزر نشتی جریان
4- پاور آنالایزر تک فاز
5- پاور انالایزر سه فاز
کاربرد پاور آنالایزر (هارمونیک آنالایزر)
مهمترین کاربرد این دستگاه در مراکز تحقیق و توسعه برق، جهت آنالیز رفتار ترانسفورماتور قدرت می باشد اپراتورهای برق صنعتی در مانیتورینگ سیستم های برق تک فاز و سه فاز از آن استفاده می کنند.
کمیت های قابل اندازه گیری توسط پاورآنالایزرها (پاورمترها )
1- ولتاژ AC/DC
2- جریان AC/DC
3- فرکانس HZ
4- ضریب توان PF
5- وات ساعت KWh
6- توان اکتیو Pw
7- توان راکتیو Q var
8- توان مختلط S VA
9- توان ظاهری |S|
10- زاویه فاز cos Ф
وات متر چیست؟
وات ؛ واحد توان در سیستم SI می باشد. میزان انرژی مصرفی توسط سیستم بر حسب ژول در واحد زمان را وات می گویند. در صنعت برق حاصل ضرب ولتاژ لحظه ای در جریان آن را توان الکتریکی با واحد وات می نامند. در صنعت الکترونیک با واحد میلی وات و همچنین در الکترو تکنیک از واحد بزرگتر مانند کیلو وات و مگاوات استفاده می گردد. در صورتی که جریان و ولتاژ از نوع مستقیم باشند رابطه آن فرمول P=VI می باشد. دستگاه اندازه گیری توان را وات متر می نامند علامت فنی وات متر در مدارها به شکل زیر می باشد.
انواع وات متر و پاورآنالایزر را در صفحه انواع وات متر و پاور آنالایزر مشاهده نمایید.
نظرات کاربران